10. 4. 2012

Aklimatizace.


Aneb jak zjednodušit kulturní a společenký šok, příklady. Určeno pro Kláru ... 
Ségra, je jasný, že ti rok v Řecku stoupne do hlavy. Je to dostatečně dlouhá doba na to, aby sis zafixovala tamní zvyky a obyčeje, abys začala považovat za "normální" jejich společenské chování i kulturní prostředí, přírodu ... 

Při mých vycházkách moravskou metropolí Brno (je tomu přibližně asi tak jeden pár týdnů), jsem na tebe myslela. Kladla jsem sama sobě otázku,jak ti usnadnit návrat aniž bys přišla k újmě, uzavřela se svému okolí atp. Vytvořila jsem tedy kolekci fotografií, která by ti s tímto problémem měla pomoci.

Stejně jako ve všech  řeckých městech, i v Brně se potkáš s mohutnými obelisky.

Ani v Brně není nouze o stávky a demonstrace.

Nejen v centru Atén, i v centru Brna je možno potkat rozestavěná torza domů.

A pokud by ti snad chyběl onen zmatek v silničním provozu, nezoufej!
Brno se ani v tomto od Řecka v mnohém neliší ...

Věřím, že prohlédneš-li si všechny fotografie, (TADY), tvou mysl zaplaví vlna pozitivismu a odvalí tím onu trudomyslnost, která se v jejích zákoutích doposud jistě skrývala!

Ségra, ty to dokážeš!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha. Ty zelený tromy jsou silnej argument! Děkuju, už se nemůžu dočkat, až budu ty auta na Kolišti z lávky kropit slinama :D K.

Anonymní řekl(a)...

A taky najdeš v Česku prapodivné mýty a nepodložená fakta o historických událostech - podobně jako o známé události ve Spartě, o rokli, neduživých dětech apod.
kapča