21. 11. 2011

PC krach.

Je tomu přesně 10 dní od našeho posledního příspěvku. Za tuto krátkou dobu se však odehrála spousta zajímavých věcí. Například to, že mi odešel počítač. Dává mi ale pořád dost práce zabránit, aby Rajmovou rukou odešel do jezera anebo aby se k němu nepřiblížila Rajmova nová sekera značky Fiskars. Mým plánem je dovézt jeho ostatky do Čech a pokusit se o reinkarnaci. Tak uvidíme.
Odteď tedy každý článek bude vznikat na Rajmově starém notebooku. Je to právě on, koupený za těžké peníze z Rajmovy první švédské výplaty v roce 2005. Je to právě on, počítač, který přežil Saharu. Jakto?
Je tomu dávno, možná 3, možná 4 roky nazpět. Nešťastná náhoda nebo snad osud tomu napomohli, že si Rajmo do klávesnice vylil sklenici vody. Jeho jedinou záchranou zdálo se být použití fénu. 
Ilustrační fotografie. Ten můj má banánový motiv.
Přepnutí všech jeho funkcí na maximální hodnoty však mnoho štěstí nepřineslo. Během pár vteřin se klávesy notebooku začaly rozpouštět. I po Pafkově (interní přezdívka mého taťky) záchraném balíčku plného všemožných kláves se nepodařilo dostat klávesnici do původního stavu. Některá písmenka zcela nedoléhají a je potřeba na ně jít lehce zboku, některá písmenka jsou nahrazena jinými atd. 
A i přes to všechno právě tento starý bard zachraňuje všechny mé touhy komunikace s mým českým okolím. Klobouk dolů!

Celý tento příběh byl vyprávěn s Rajmovým písemným souhlasem, na žalobu na urážku na cti tedy nebude brán zřetel - pozn. autora.

Žádné komentáře: