2. 2. 2012

GIFF - filmový festival v Göteborgu.

V Göteborgu se v těchto dnech koná iternacionální filmový festival. A nás s Rajmem napadlo, že by nám trocha té kultury rozhodně neuškodila. ... opak se pak stal pravdou, neboť jsme zsjitili, že filmy, na které chceme jít my, se vysílají ve 22:00. Tenhle čas odpovídá příjezdu domů kolem jedné hodiny, což dosti narušuje například Rajmovo vstávání v 6:00 do práce..... Ale o tom jindy.
Pár filmů už máme za sebou, některé nás ještě čekají.
Už jsme shlédli tyto:
Idiot - estonské zpracování Dostojevského Idiota, v estonském znění s anglickými titulky
Trailer ->


Faust - česko-ruské zpracování Goetheho Fausta, v německém znění s anglickými titulky
Trailer ->


Dnes jsem koupila lístek na tento (proto jsem vzhůru už od půl deváté taky :-) ):
Iris - finskošvédský film pro děti, který se odehrává na finském ostrově Åland, kde se mluví švédsky, aby ty severské země nebyly tak jednoduché.... ve švédském znění s anglickými titulky
Trailer ->


A ještě jich nás pár čeká ...
17 girls - oddechovka o 17-ti sedmnáctiletých kamarádkách, které jsou v jeden čas neplánovaně těhotné. Možná to bude oddechovka, možná horor, těžko říct. Ale chceme na to jít :-) Francouzsky s anglickými titulky.
Trailer ->

A největší pecka? Ta se snad ani nemusí představovat. Dávají ji dva dny po sobě, takže možná .... V českém znění s anglickými titulky. Alois Nebel.
Trailer ->
Tak jsme toužili ho vidět, až za námi přišel. Snad nás nezklame! 

Letošní ročník je věnovaný filmům vyrobeným v roce 2011. Až přijde Faust a Idiot do Čech, nenechte si je ujít! Fakt to stojí za to!

4 komentáře:

Veronika řekl(a)...

Parada, jsem necekala, ze Alois Nebel slavi takovy uspech ve svete, Faust a Idiot? to zni dobre :D Jake jsou kina tam u vas? velke komercni kinosaly nebo mala utulna kina?

Terr řekl(a)...

Idiot Faust :)
Zatím jsme byli jenom v jednom kině, to ostatní jsou sálky v knihovnách, na univerzitě a tak... A to je hodně podobný jak v Brně. To kino bylo podobně malý jako menší sály ve Špalíčku a ty knihovnové jsou jako knihovnové sály :) Srandovní starý sedačky a tak.... Ten dnešní evropskej svět už je holt stejnej....

raj řekl(a)...

Iris... Horrorove sny, homosexualni dvojice pompezne pohrbivajici psa na plazi, prase jako domaci mazlicek, natvrdli venkovane, nevlastni sestry nakonec vroucne se smirujici...
No co vam budu povidat, "klasicka" soucasna svedska pohadka.

raj řekl(a)...

Alois Nebel just nu! -15,2 grader... Jeste ze se nehraje venku...:-P