5. 2. 2012

Zimni provoz

Nektere vyrazy a slovni obraty jsou mezinarodni. Nejdriv byla zima, pak zaclo mrznout a potom prisla "rysskylla" neboli, v doslovnem prekladu, "ruska zima". Z jezera pod nasima okny se stalo jedno velke zrcadlo.





 A titulky v dennim tisku se zmenily z "Nevstupujte na led" nebo "V Härskogenu praskl led pod nedockavcem" na "10 skvelych mist na brusleni v okoli Göteborgu" nebo "Hlasujte pro nejlepsi bruslarsky raj".
Vyrazili jsme tedy ven. Nejdriv jen pruzkumnik, aby to otestoval. Nebo spis kvuli tomu, ze tou dobou jeste nemel vlastni brusle, a tak premluvil prsty na nohou, ze se vejdou do Tercinych.

Slunce zapadalo...


... a stalo to za to.

No a hned dalsi den jsem si splnil maly sen, zakoupil opravdickou vybavu : http://www.lundhags.se/exa/ a mohli jsme vyrazit spolecne....
3








2


1



















Jedeeeem!



I kdyz bylo celou noc okolo -20 a pres den ne o moc vic, z nejakeho nepochopitelneho duvoduto snehu nedalo a musel nas symbolicky pocukrovat.

Tim padem jsme nemohli sledovat podvodni faunu a zamrzle kapry, ale i tak to byl pekny zazitek.




A nakonec bylo i spravedlnosti ucineno za dost a motorkarsky gang, ktery nas svymi zvuky terorizoval uz od rana, byl po zasluze odmenen policii.










Soused radsi schoval ctyrkolku, aby je taky neprovokoval, a ted, stejne jako my, sleduje provoz na jezere a poslouche hluboke dunive "TUNG, TONG", ktere jezero vydava, jak se v nem meni tlak vody a praska led.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Takže jezdíte na nákupy na bruslích? paf

tata raj řekl(a)...

Vypada to krasne! Ja mam ale stejne radsi tu "skandinavskou" klasiku a uzivam si ji diky te ruske zime cely tyden na Kratke :-) Zdravim odtamtud!

Anonymní řekl(a)...

Ooooooooooooooooooo, to je ráj! K.

Anonymní řekl(a)...

A teď můžete na bruslích až do Čech http://aktualne.centrum.cz/domaci/fotogalerie/2012/02/06/na-bruslich-ze-zvikova-na-orlik/
-paf-

Terr řekl(a)...

Dobrý, Čechy, Švédsko, Německo jsou OK, ještě ale raději počkáme na zprávy z moře.... Snad tam někde v půlce zamrzne trajekt, abysme si měli kde dát přestávku :-)